Smslån på helgen

Dela

Något som verkligen får smslån att sticka ut bland andra lån är att du faktiskt kan få lånet utbetalat både på kvällar och helger efter det att banken stängt. Denna service vara en riktig räddare i nöden om du är i akut behov av pengar en tisdagkväll eller under lördagsförmiddagen. Faktum är att smslångivare i dagsläget är helt ensamma om att erbjuda helgutbetalningar och kanske är det just det som gjort smslånen så populära bland folket.

Nedan ska vi titta lite närmare på just smslån på helgen och hur du går tillväga för att ansöka.

Smslån på helgen – så snabbt har du dina pengar

Ansöker du om ett smslån på helgen sitter dina pengar på kontot inom en timme, ibland så snabbt som inom en kvart, efter att man skickat in sin ansökan. För att det ska gå såhär blixtsnabbt måste du emellertid använda dig av samma bank som den långivare du vänder dig till, något vi ska titta lite närmare på längre ner i artikeln, och självklart ansöka under lånekontorets öppettider.

Skulle din ansökan inte hinna behandlas innan kontoret stänger eller om du skulle ha en annan bank, kommer pengarna trilla in på ditt konto följande bankdag. Använder du dig av en av Sveriges storbanker är dock chansen stor för att du ska kunna hitta en långivare som använder sig av samma bank och som därmed erbjuder direktutbetalningar.

Helgutbetalning – de vanligaste bankerna

Som vi nämnde ovan måste du använda dig av samma bank som den långivare du vänder dig till om du vill ha ditt lån utbetalat blixtsnabbt. Majoriteten av svenskarna använder sig dock av landets allra största banker, så är du i behov av ett snabbt lån på helgen och använder dig av någon av följande banker bör du hitta en långivare som kan ge dig en helgutbetalning:

  • Nordea
  • Handelsbanken
  • SEB
  • Swedbank

Låna ansvarsfullt

När du hittat marknadens bästa smslån, som dessutom kan betalas ut på helgen, är det viktigt att du alltid kommer ihåg att låna ansvarsfullt. Smslån innebär en frihet under ansvar, precis som bilkörning eller alkohol och därför bör man inte ta någonting för givet. Att smslån kan betalas ut under helgen är en av lånets allra bästa, men kanske även sämsta, egenskaper eftersom det i många fall kan vara mycket lockande. Kanske hittar du ett riktigt kap under lördagsshoppingen, som du egentligen inte behöver, eller kanske sitter du och har det trevligt med vännerna på en bar och vill sätta lite guldkant på kvällen. Detta är typiska situationer där ett lån är en mycket dålig idé.

Håll dig så långt borta som möjligt ifrån impulsköp och ta aldrig ett lån utan att ifrågasätta om du har råd med räkningen först. Lånet är trots allt ditt ansvar och även om det kan ses som en snabb lösning, kommer du alltid få ta hand om konsekvenserna.